Οι γονείς μας ρωτούν...

 • Μπορεί το παιδί μου να μάθει να διαβάζει μόνο του;

Από την πολυετή εμπειρία μας ξέρουμε ότι με τη κατάλληλη καθοδήγηση μπορούν οι μαθητές να οργανώνουν μόνοι τους τη μελέτη τους. Ο συνδυασμός της καθημερινής επιβράβευσης, το οπτικοακουστικό υλικό και η δυνατότητα που έχουν να επικοινωνούν άμεσα και καθημερινά με εκπαιδευτικούς καθιστούν τον στόχο αυτό εφικτό.

 • Μπορώ να ελέγχω τις επιδόσεις του;

Καθημερινά μέσω της πλατφόρμας μας έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την πρόοδο του παιδιού σας. Μπορείτε όποτε εσείς επιθυμείτε να βλέπετε τις βαθμολογίες του στις καθημερινές αξιολογήσεις (quiz), το χρόνο χρήσης, ακόμα και την ώρα που συνδέθηκε και αποσυνδέθηκε από την πλατφόρμα μας.

 • Πώς θα μάθει το παιδί μου πιο εύκολα τα μαθήματα αποστήθισης;

Πόσοι από εσάς σε μικρές τάξεις του δημοτικού διαβάζατε το μάθημα στο παιδί σας και το μάθαινε πιο εύκολα; Μήπως το παιδί σας διαβάζει δυνατά το μάθημα για να το ακούσει; Από πανεπιστημιακές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι όλο και περισσότερα παιδιά ανήκουν στον ακουστικό τύπο μάθησης. Έχουμε αναλύσει όλα τα μαθήματα με εικόνα και ήχο (οπτικοακουστικά) με αποτέλεσμα να μπορεί το κάθε παιδί να ακούσει το μάθημά με το ρυθμό που επιθυμεί και να το επαναλάβει όσες φορές θέλει χωρίς να ντρέπεται να πει στον καθηγητή να το επαναλάβει. Με αυτό τον τρόπο έχουμε προσομοιώσει το μάθημα που θα έπρεπε να γίνεται στο σχολείο και το έχουμε μεταφέρει στο σπίτι σας.

 • Και πάλι μήπως το μαθαίνει παπαγαλία;

Στα περισσότερα μαθήματα αποστήθισης υπάρχει μία μικρή περίληψη για να μπορεί το παιδί να κατανοεί το τι πραγματεύεται το συγκεκριμένο κεφάλαιο. Επίσης χωρίζουμε το μάθημα σε μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων έτσι ώστε το παιδί να μη χρειάζεται να αποστηθίζει μεγάλες ποσότητες πληροφορίας. Το σύνολο των απαντήσεων είναι το μάθημα της επόμενης ημέρας. Επίσης σχολιάζουμε τις πηγές και τις εικόνες του βιβλίου για να μπορεί το παιδί να έχει μία πιο ολοκληρωμένη άποψη για το μάθημα που διαβάζει.

 • Και αν δεν καταλάβει κάτι ή έχει ασκήσεις από φυλλάδιο;

Σε περίπτωση που ένας μαθητής μας έχει μία απορία, ή μία εξωσχολική άσκηση και δεν μπορεί να τη λύσει έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί καθημερινά με τους εκπαιδευτικούς μας. Δουλεύουμε μεθοδικά, δεν του λύνουμε απλά την άσκηση αλλά του δείχνουμε τη μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσει και εντοπίζουμε τυχόν κενά. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι ρόλος συντονιστή και συμβούλου. Δεν προσφέρει έτοιμη την λύση αλλά συζητά το πρόβλημα ενισχύοντας την ενεργητική μάθηση μέσα από την ανακάλυψη.

 • Παίζει ήδη αρκετές ώρες στο υπολογιστή. Μήπως δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή και για διάβασμα;

Τα παιδιά έχουν συνδέσει την τεχνολογία (υπολογιστές, tablet …) με το παιχνίδι. Είναι ευκαιρία να τους δείξετε ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι σύμμαχός τους στην εκπαίδευση και να μελετούν πιο αποδοτικά. Δίνουμε έμφαση όχι απλά στην χρήση, αλλά στην σωστή χρήση και αξιοποίηση του υπολογιστή, για να έχει πραγματική διδακτική αξία. Με τις νέες τεχνολογίες κεντρίζουμε το ενδιαφέρον του μαθητή και κάνουμε πιο ενδιαφέρουσα τη μελέτη μετατρέποντάς τη σε παιχνίδι.

 • Πως ξέρω ότι δεν θα παίζει στον υπολογιστή αλλά θα διαβάζει;

Πλέον υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Το εξειδικευμένο τεχνικό μας προσωπικό είναι εδώ να σας ενημερώσει για οτιδήποτε χρειαστείτε. Παράλληλα με τις δυνατότητες ελέγχου που σας δίνει η πλατφόρμα μας έχετε ολοκληρωμένη εικόνα του τι κάνει το παιδί σας καθημερινά.

 • Πόσο κοστίζει;

Το κόστος εξαρτάται από την τάξη και τα μαθήματα που θα επιλέξετε και ξεκινάει από 25 € το μήνα στο Δημοτικό. Αποτελεί την πλέον οικονομική αλλά και αξιόπιστη λύση για την εκπαίδευση των παιδιών σας. Καλέστε μας να σας κάνουμε μία δωρεάν παρουσίαση των δυνατοτήτων της μεθόδου μας και ένας έμπειρος συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για το κόστος αναλόγως των αναγκών σας. Υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής και με άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.

 • Τι διαφορά έχει από ένα λυσάρι;

Το λυσάρι δίνει μία τελική απάντηση και ο μαθητής πρέπει να αποκωδικοποιήσει μόνος του τόσο τη μεθοδολογιά όσο και το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη λύση. Με τη Schoolnet ο μαθητής ακούει τη διδασκαλία της άσκησης και βλέπει το σκεπτικό να χτίζεται σιγά σιγά σαν να είναι ένας καθηγητής δίπλα του. Με τον τρόπο αυτό είμαστε σίγουροι ότι ο μαθητής δεν θα κάνει μία στείρα αντιγραφή αλλά θα κατανοήσει πλήρως τη μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσει.

 • Το παιδί μου δεν έχει όρεξη για διάβασμα, πως θα το βοηθήσετε;

Δεν υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν όρεξη για διάβασμα. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν βρει τον τρόπο να διαβάζουν σωστά και να κατανοούν το μάθημα. Μέσα από τα χιλιάδες quiz αξιολόγησης κεντρίζουμε το ενδιαφέρον των παιδιών και κάνουμε το μάθημά τους πιο ευχάριστο και κατανοητό. Έτσι δημιουργήσαμε ένα ελκυστικό και φιλικό περιβάλλον ακόμα και για τον μαθητή που δεν ανταποκρίνεται στο σύνηθες μοντέλο διδασκαλίας.

 • Κάνει η μέθοδος αυτή για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες;

Χρησιμοποιούμε διδακτικό υλικό που χαρακτηρίζεται από ποικιλία και ευελιξία στη χρήση και παρουσιάζει ενδιαφέρον για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Έχουμε αναπτύξει το κατάλληλο μαθησιακό περιβάλλον με δυνατότητες στήριξης των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες παρουσιάζοντας τα μαθήματα με διαφορετικούς τρόπους.

Επιμερίζουμε την ύλη σε μικρά και σαφή στάδια, βοηθώντας έτσι την κατανόηση και την αφομοίωση του γνωστικού αντικειμένου μειώνοντας παράλληλα την έκθεση του μαθητή στη συχνά σκληρή κριτική του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές μπορούν να πάρουν στα χέρια τους την ίδια τους τη μάθηση και να μελετήσουν με το δικό τους ρυθμό αφομοίωσης. Αυτό επιτυγχάνεται με το οπτικοακουστικό περιβάλλον που προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες των παιδιών και μπορούν να επαναλαμβάνουν µία κατάσταση όσες φορές το επιθυμούν. Έτσι έχουν τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια ώστε του να κρίνουν, να απορροφούν, να διανοούνται, να εφαρμόζουν, να συνθέτουν και να οραματίζονται.

 • Μήπως είναι πολύ μικρό το παιδί για να χρειαστεί βοήθεια στα μαθήματά του;

Ακόμα και στις μικρές τάξεις του Δημοτικού τα παιδιά έρχονται σε επαφή με δύσκολες έννοιες τόσο στα μαθηματικά όσο και στα υπόλοιπα μαθήματα. Θα έχετε διαπιστώσει και εσείς ότι τα περισσότερα παιδιά στη μετάβασή τους στο Γυμνάσιο αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες να προσαρμοστούν στις αυξημένες απαιτήσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν πάρει τις απαραίτητες βάσεις από το Δημοτικό, που είναι και η βασικότερη βαθμίδα εκπαίδευσης για τη μετέπειτα μαθησιακή εξέλιξη του παιδιού.

Τα παιδιά από μικρή ηλικία πρέπει να μάθουν να οργανώνουν τη μελέτη τους μόνα τους χωρίς να πρέπει να είναι συνέχεια παρόντες οι γονείς στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά ακόμα και από την Γ’ Δημοτικού μπορούν με εκπαιδευτικά quiz και υποδειγματικές αναλύσεις να κατανοήσουν καλύτερα το μάθημά τους και να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την καθημερινή τους μελέτη. Στις μικρές τάξεις είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ακόμα και για εσάς τους γονείς!

 • Γιατί να επιλέξω εσάς όταν υπάρχει τόσο δωρεάν υλικό στο internet;

Στο Internet θα βρείτε χιλιάδες σελίδες με δωρεάν υλικό και σκόρπιες πληροφορίες. Έχουμε συγκεντρωμένη όλη την αναγκαία πληροφορία που μπορεί να χρειαστεί ένας μαθητής εύκολα και γρήγορα προσβάσιμη σε μία πλατφόρμα ελεγμένη και αξιολογημένη από έμπειρους εκπαιδευτικούς, ώστε να αναλώνει χρόνο και ενέργεια στην αξιοποίησή της πληροφορίας και όχι σε άσκοπες αναζητήσεις.

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι το εκπαιδευτικό μας υλικό είναι βασισμένο σε σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και με στοχευμένες διδασκαλίες καλύπτουμε άμεσα και γρήγορα τις ανάγκες του μαθητή. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πιο οικείο στους σύγχρονες μαθητές που έχουν κουραστεί να βλέπουν μαυροπίνακες, χειρόγραφες σημειώσεις και μακροσκελή ηχογραφημένα video.

 • Πως θα είναι σίγουρο το παιδί μου ότι έχει καταλάβει αυτό που διάβασε;

Σε όλα τα μαθήματα υπάρχουν quiz αξιολόγησης τα οποία ελέγχουν το βαθμό κατανόησης του μαθητή. Ακολουθούμε ένα διαφορετικό μοντέλο αξιολόγησης με το οποίο ο μαθητής έχει συγκεκριμένο χρόνο για να απαντήσει στις ερωτήσεις (πολλαπλής επιλογής, σωστού-λάθους, συμπλήρωση κενού, αντιστοιχίες …) που του τίθενται και σε περίπτωση λάθους δεν του δίνουμε απλά τη λύση, αλλά του εξηγούμε τη μεθοδολογία που θα έπρεπε να ακολουθήσει για να βρει τη σωστή απάντηση.

Τα παιδιά με τα quiz έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν, να κάνουν λάθη και μέσα από τα λάθη τους να μάθουν χωρίς το φόβο της κριτικής και της κακής βαθμολόγησης. Επίσης με την επιβράβευση όταν κάνουν κάτι σωστά, τονώνεται η αυτοπεποίθησή τους και με το πέρασμα του χρόνου γίνονται ακόμα πιο ενεργοί στην τάξη.

 • Και αν δεν θέλω το παιδί μου να μπαίνει στο Internet;

Αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες σας και για το λόγο αυτό έχουμε αναπτύξει δύο εκδόσεις. Μία μέσω Internet (e-learning έκδοση) και μία μέσω DVD. Όσοι γονείς δεν επιθυμείτε να έχει πρόσβαση το παιδί σας στο Internet μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση DVD η οποία περιέχει ακριβώς το ίδιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο με την έκδοση e-learning και δεν χρειάζεται να είστε on-line.

 • Το ίδιο είναι να γίνεται το μάθημα χωρίς την παρουσία εκπαιδευτικού;

Σαφώς και η παρουσία του εκπαιδευτικού είναι καταλυτική στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η Schoolnet δεν είναι ένας τρόπος αυτοδιδασκαλίας αφού παρέχουμε καθημερινή ζωντανή καθηγητική υποστήριξη στους μαθητές μας. Δεν προσπαθούμε να καταργήσουμε τα σχολεία ή τους καθηγητές. Προσπαθούμε να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινή μελέτη των μαθητών.

Στόχος μας είναι η μεταστροφή της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας, έτσι ώστε να έχουμε σαν βάση τις ανάγκες του μαθητή και όχι το παιδί να προσαρμόζεται σε ένα δεδομένο πρόγραμμα σπουδών για όλους.

 • Χρησιμοποιούν αντίστοιχη μέθοδο σε άλλη χώρα;

Υπάρχουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν ενσωματώσει τέτοιες εκπαιδευτικές διαδικασίες μέσα στο σχολείο με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τέτοια μοντέλα εκπαίδευσης έχουν υιοθετηθεί από Σκανδιναβικές χώρες στις οποίες ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι να καθοδηγεί τους μαθητές οι οποίοι δουλεύουν με το δικό τους ρυθμό αφομοίωσης.

 • Το παιδί μου είναι καλός μαθητής. Που θα του χρειαστεί;

Η μέθοδος Schoolnet μπορεί να καλύψει όλους τους μαθητές. Υπάρχουν χιλιάδες quiz αξιολόγησης διαβαθμισμένης δυσκολίας για εξάσκηση και εμβάθυνση της σχολικής ύλης, επιπλέον κατηγοριοποιημένες ασκήσεις, σχολιασμοί πηγών, μεθοδολογίες, ερωτήσεις κρίσεως και πολλά άλλα.

Προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες του κάθε μαθητή και ο κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην ύλη του με όποιο ρυθμό επιθυμεί ο ίδιος. Ακόμα και να προετοιμάσει μαθήματα επόμενων εβδομάδων!

 • Και γιατί να μην κάνω στο παιδί μου φροντιστήριο ή ιδιαίτερο;

Εκεί που υπερτερούμε σε σχέση με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές πρακτικές είναι ότι ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να μελετά με το δικό του ρυθμό αφομοίωσης και να λύνει τις απορίες του σχεδόν σε όλα τα μαθήματα του σχολείου άμεσα χωρίς να συσσωρεύονται κενά! Το κόστος είναι σαφώς χαμηλότερο και γλιτώνετε τις άσκοπες μετακινήσεις εξοικονομώντας χρόνο στον καθημερινό αγώνα δρόμου που κάνουν τα παιδιά για να τα προλάβουν όλα. Το βασικότερο είναι ότι με την ίδια μέθοδο μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά σας όχι μόνο στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο αλλά ακόμα και στο Λύκειο!!!

Στο ιδιαίτερο το παιδί θα μιλήσει με τον καθηγητή το πολύ 2 φορές τη βδομάδα και θα βοηθηθεί στα βασικά μαθήματα μόνο. Στο φροντιστήριο θα μπει πάλι σε μία τάξη με άλλα παιδιά διαφορετικού γνωστικού επιπέδου με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα με το σχολείο (μάθημα μη προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες του κάθε μαθητή).

 

Αν έχετε και άλλες απορίες θα είναι χαρά μας να επικοινωνήσετε μαζί μας!